Blog ini merupakan blog rasmi Sekolah Kebangsaan Datuk Abdullah yang memaparkan aktiviti yang dijalankan di sekolah dan perkongsian ilmu dan bahan pendidikan.

16 MEI 2019 - GURU OBOR HEMAH, MENYINARI PERTIWI

Assalamualaikum you ollss...sihat tak? admin doakan semuanya berada dalam keadaan sihat dalam keadaan berpuasa ni.. puasa tu kan menghilangkan penyakit..

16 Mei..  tarikh keramat ini yang akan ditunggu saban tahun bagi insan yang bergelar guru. Walaupun ia hanyalah tarikh biasa, tapi amat bermakna jika anda adalah seorang pendidik..adakah anda yang baca ni, sama seperti admin? apapun kerjaya anda, semuanya bermula dari seorang guru..betul tak?

Walaupun Sambutan Hari Guru 2019 telah disambut pada 3 Mei 2019 yang lalu, namun..tarikh ini tetap juga disambut secara formal. ada tak yang tanya sebab apa? hehe..takyah la ambik tahu, bukan ada kaitan dengan korang pun kan..bahaha..sebenarnya, tarikh ni kan adalah tarikh rasmi, soooo..kita sambutlah sebagai menghormati tarikh keramat ini..

Jommm kita terjah gambar sepanjang sambutan ini...

Bacaan doa sebagai memulakan majlis

Ucapan daripada Guru Besar SKDA

Bacaan perutusan disampaikan oleh GPK Pentadbiran SKDA

Tekun murid mendengarnya


Wajah-wajah ceria guru SKDA 







Orang kuat PA Sistem

Adiwira SKDA

Demikianlah sambutan pada hari ini.. simple, tapi itulah yang terbaik..betul tak..

Share:

SAMBUTAN HARI GURU 2019

Setiap tahun, insan yang bergelar guru pasti akan ternanti-nanti tarikh keramat ini, iaitu pada 16 Mei. Namun, sambutan pada tahun 2019 ini agak berbeza dari tahun- tahun sebelumnya.. Ini kerana, tahun ini buat julung kalinya warga SKDA menyambutnya lebih awal dari tarikh tersebut. Al maklum laa, tahun ni kan, hari guru jatuh pada bulan puasa.. Soooo, KEMUDA telah sepakat untuk menyambutnya pada 3 Mei 2019.. 
Tema pada tahun ini ialah “Kalau aku bukan seorang guru”.. waaa, kelas gitu.. korang-korang semua yang baca ni, tema camana pulak???  Ehh,yakin je admin korang ni cikgu kan,hehehe..
Jommmm, kita terjah gambar yang ada.. hebat tak hebat, korang tengok la gambar-gambar ni.. 

Masa ambil gambar ramai-ramai ni, admin takde tauuu..huaaaa, sedihnya...


Ni pun admin takde jugak 😩




Chef import
Dato Sri yang akan sponsor untuk family day kitorang 🙈
 Walaweiiii...dia posing lepas hantar surat laaa


Tetiba ada sorang yang lain..cer teka 🙄😝😝😝


Johan kumpulan untuk sukaneka..cheh


Acara Memotong Kek Hari Guru

Bekal yang kosong tu juga jadi rebutan...

Tok kadi katanya..




Dah baca ni..hebat tak???mestilah hebatkannn..hehe
Semoga ikatan dan ukhuwah warga SKDA yang terjalin ini akan sentiasa mekar..aamiin..
Share:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Follow Blog Kami

Tempahan Perpustakaan

Tempahan Perpustakaan
Sila Scan Kod Bar

Akhbar Tempatan

Popular Posts

Labels

Recent Posts